Vragen over je leaseauto

Hoe bereken ik de opzegvergoeding?

Wil je de leaseovereenkomst voortijdig beëindigen? Dan werkt Oostendorp Autolease hieraan mee. Voorwaarde is wel dat de minimale looptijd van 12 maanden is verstreken.

Je kunt de vaste opzegvergoeding eenvoudig zelf berekenen. Wij werken namelijk met een vast percentage van 40% over de resterende leaseperiode.

Een rekenvoorbeeld:

Leasetermijn: € 249,-

Resterende leaseperiode: 12 maanden

De opzegvergoeding is: € 249 x 12 x 40% = € 1.195,20

Goed om te weten: er is een grens gesteld aan de opzegvergoeding. Bereken hiervoor het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die je hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging, en de gezamenlijke - hogere - termijnbedragen die je tot dat moment had moeten betalen als je direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan. Het bedrag dat hier uitkomt, is de maximale opzegvergoeding die je betaalt. 

Een rekenvoorbeeld

Leasetermijn obv 48 maanden € 249,-
Leasetermijn obv 36 maanden € 299,-
Verschil nog te betalen is het verschil in leasetermijn over de verstreken periode:
299 - 249 = 50,- x 36 maanden is € 1.800,-

In dit geval is de bovenste berekening voor jou het voordeligst. Deze € 1195,20 is de opzegvergoeding die je dan aan ons moet betalen.

Het is belangrijk dat de opzegvergoeding aan Oostendorp Autolease betaald is op de dag dat je de auto komt inleveren.

Ik ga scheiden, kan mijn ex-partner van de leaseovereenkomst gehaald worden?

Dit kan onder bepaalde voorwaarden. Zo moet bekeken worden of je de lasten van de leaseverplichting alleen kunt dragen. Als dit mogelijk is, en je ex-partner geeft schriftelijk toestemming om uitgeschreven te worden, dan passen we de overeenkomst aan. Kun je de lasten niet alleen dragen, dan blijft de overeenkomst op naam van jullie beiden staan.  

 

Wat als ik meer kilometers rijd dan in mijn leaseovereenkomst zitten?

Elke 12 maanden verrekenen wij de eventuele extra kilometers met jou. Als wij niet over een recente kilometerstand beschikken, vragen wij je om hiervoor de kilometerstand aan ons door te geven.

Rijd je in het eerste jaar meer dan afgesproken, en in het tweede jaar juist minder? Dan worden de al gefactureerde extra kilometers in het tweede jaar weer verrekend. 

Wil je de extra kilometers al eerder afrekenen? Dat kan. Neem hiervoor zelf contact met ons op. Via een maandelijks voorschot verrekenen wij de extra kilometers dan alvast met jou. 

De meerkilometerprijs vind je in de leaseovereenkomst.

Kan ik mijn gegevens wijzigen of inzien?

Ben je verhuisd, is je persoonlijke situatie veranderd of heb je een fout ontdekt in de gegevens die wij hanteren? Geef de wijzigingen dan aan ons door onder vermelding van je contractnummer. Dit kan via private@oostendorp-autolease.nl

Wil je weten welke gegevens van jou bij ons bekend zijn? Dan kun je die bij ons opvragen. Ook hiervoor kun je een e-mail sturen naar private@oostendorp-autolease.nl.

Waar lever ik mijn auto in als de leaseperiode afloopt?

Op de laatste dag van je leaseovereenkomst lever je de auto in bij Oostendorp Autolease. Wij vullen dan samen met jou het innameformulier in, met onder meer de datum, het tijdstip, de kilometerstand en de staat van de auto.

Zowel jij als Oostendorp Autolease ondertekent het formulier. Aan de hand van het innameformulier maken we de eindafrekening op volgens de overeenkomst. 

Op het innameprotocol zie je welke schades wel en niet acceptabel zijn. Hierin staat ook wat je moet inleveren op de laatste dag. 

Wat moet ik doen bij het inleveren van mijn leaseauto?

Aan het einde van het leasecontract lever je de auto in bij een door Oostendorp Autolease opgegeven locatie. Wij vullen samen met jou een innameformulier in, dat door jou en namens Oostendorp Autolease wordt ondertekend.

Zorg dat je de auto inclusief alle toebehoren inlevert. Lees hiervoor ons innameprotocol.

Wat te doen met een klacht?

Heb je een klacht? Meld het ons! Dat kan per email en per telefoon. Uiteraard gaan we ons uiterste best doen om dit naar tevredenheid op te lossen.

Voor de volledigheid tref je via onderstaande link onze klachtenprocedure aan:

http://oostendorp-autolease.nl/over-leaserijden/handige-downloads-private-lease 

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel me direct op telefoonnummer 0413 - 24 20 33

 

Joep

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren