Wat is private Lease?

Je hoeft alleen nog maar te tanken

Private lease is een soort huurcontract waarbij je iedere maand een vast bedrag betaalt voor het gebruik van een auto. Je bent dan niet de eigenaar van de auto, maar hebt wel alle voordelen van eigen auto.

Alle autokosten zijn bij het contract inbegrepen: wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie. Je hoeft alleen nog maar te tanken. Het is gebruikelijk om een contract tussen twee en vijf jaar af te sluiten. Aan het einde van het contract kun je ervoor kiezen om het contract te verlengen of in een nieuwe private leaseauto te stappen. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Wat zijn de voordelen van private lease?

De populariteit van private lease is afgelopen jaren flink gegroeid. Niet gek, want het heeft voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • All-in rijplezier: Je betaalt één vast bedrag per maand voor alle kosten, zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud
  • Je rijdt in een splinternieuwe auto met de techniek van nu
  • Geen onvoorziene kosten bij schade, reparatie of onderhoud
  • Flexibel: aan het einde van het contract kun je ervoor kiezen om de auto te kopen, in te ruilen voor een andere auto of het contract te verlengen
  • Geen risico bij waardevermindering van de auto. De auto is namelijk niet van jou

Hoe wordt het maandbedrag bij private lease bepaald?

Het maandbedrag van je private leasecontract wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren:

  • Het type auto en de accessoires
  • De looptijd van het contract
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
  • Extra opties, zoals het Zekerheidspakket en verlagen van de eigen bijdrage bij schades

Bij Oostendorp Private Lease rijd je al in een nieuwe auto vanaf €219,- p/m op basis van 10.000 km per jaar en een looptijd van 60 maanden.

Hoe zit het met private lease en de EDR Kredietcheck?

Bij het afsluiten van een private leasecontract wordt je gevraagd om een kredietcheck te doorlopen. Dit klinkt spannend, maar in werkelijkheid valt het reuze mee. Bij de controle in de EDR databank kijken ze naar je inkomen, uitgaven en eventuele andere lopende kredieten. Is dit allemaal in orde, dan kun je aantonen dat je prima in staat bent om toekomstige schulden af te lossen en krijg je groen licht om het private leasecontract af te sluiten.

Wordt mijn private lease contract in het BKR (kredietregister) opgenomen?

Ja, private leasecontracten worden in het BKR kredietregister opgenomen. Je private leasecontract wordt in hetzelfde register opgenomen als je creditcard of andere lopende kredieten. Zolang je maar netjes op tijd betaalt, is er niks aan de hand. Je private leasecontract is een vorm van krediet waarmee je gebruikmaakt van een auto. Dit zal dus ook geen negatieve invloed hebben op je kredietwaardigheid of toekomstige kans op krediet. Sterker nog, het kan zelfs een positief effect hebben. Als je netjes de betaalverplichting nakomt, zal dit je kredietwaardigheid positief beïnvloeden. Dus wees niet bang dat private lease een slechte invloed heeft op je kredietwaardigheid of toekomstige kansen op krediet.

Conclusie

Private lease is dus een voordelige manier om in een splinternieuwe auto te rijden, zonder onverwachte kosten. Wil je weten of private lease iets voor jou is? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Bekijk private lease aanbod

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel me direct op telefoonnummer 0413 - 24 20 33

Waarom Oostendorp Private Lease?

Complete auto service op één plek

Van proefrit, onderhoud tot en met reparatie. Bij Oostendorp zit alles om de hoek!

Vertrouw op het Keurmerk Private Lease

Je bent verzekerd van de beste voorwaarden en 14 dagen bedenktijd.

Ruil jouw huidige auto direct in

Krijg het inruilbedrag direct uitbetaald of verreken het met je nieuwe private leasecontract.

Ontbinding contract mogelijk bij gedwongen ontslag, echtscheiding en overlijden

Deze optie is onderdeel van het Zekerheidspakket.

Blijf onderweg met standaard vervangend vervoer

In geval van schade krijg je na 24 uur een leenauto mee.

Zorgeloos rijden met de standaard schadeverzekering inzittenden

Deze verzekering vergoedt letselschade en materiële schade aan jou en inzittenden, tot één miljoen euro.

Hulp nodig?

Het afsluiten van een private leasecontract is een beslissing voor de komende jaren. Begrijpelijk dat je wat vooronderzoek doet. Hieronder vind je een aantal handige keuzes om je op weg te helpen:

Lees meer over wat is private lease?, veelgestelde vragen over private lease of:


Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren