Hoe kunnen we je helpen? Maak hieronder je keuze:

Veelgestelde vragen over leasen

Kan ik als (startende) zzp’er een auto leasen?

Jazeker. Oostendorp Autolease heeft altijd een uitgebreid aanbod van jonge, gebruikte leaseauto's. Voor jou als (startende) zzp'er biedt dit drie interessante voordelen: een gunstige leaseprijs, een lage zekerheidsstelling en een korte looptijd (en dus een kortdurende verplichting). 

Neem voor het actuele aanbod en de mogelijkheden contact met ons op.

 

Vind een passende leaseauto

Kan ik ook een auto met grijs kenteken leasen?

Ja, dat kan. Je kunt bij ons terecht voor alle soorten grijskentekenvoertuigen die je met een B-rijbewijs kunt besturen. Dat kan dus een kleine bestelauto zijn, maar ook een chassis-cabine-uitvoering met laadbak.

Bij een grijs kenteken is maatwerk heel belangrijk. Daarom kun je hiervoor online geen berekening maken. Maar natuurlijk doen wij je graag een voorstel op basis van jouw wensen. Neem hiervoor contact met ons op.  

Kan ik een auto leasen vanuit mijn eenmanszaak?

Elke ondernemer kan bij Oostendorp Autolease een auto leasen. Ook als je een eenmanszaak hebt. 

 

Vind een passende leaseauto

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een belasting die je betaalt omdat je privé de beschikking hebt over een auto van je werkgever. Dit ziet de Belastingdienst als verkapt loon en daarom betaal je hierover belasting.

De bijtelling wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde van de auto en de extra opties die je bestelt (denk aan zaken als metallic lak). Zaken die de dealer monteert (bijvoorbeeld een trekhaak), blijven buiten deze waarde.

Waar kan ik mijn winterbanden laten monteren?

Je kunt je winterbanden laten monteren bij alle vestigingen van Oostendorp Auto of bij een van de Profile Tyrecenter vestigingen. De vestigingen waar de banden voor de eeste keer worden gemonteerd, blijft het wisselpunt gedurende de hele leaseperiode.

 

Mag ik zelf een koopcontract bij de dealer tekenen?

Als jij of je werkgever voor een leaseconstructie kiest, teken dan nooit zelf een koopovereenkomst bij een autobedrijf. Jij of je werkgever tekent een leaseovereenkomst. Oostendorp Autolease bestelt daarna voor jou de auto bij de dealer.

Teken je een leaseovereenkomst en kan deze - om wat voor reden dan ook - niet gesloten worden, dan ben je zelf verantwoordelijk voor alle verplichtingen die uit de koopovereenkomst voortvloeien.

Wat als ik winterbanden wil opnemen in mijn leasecontract?

Je kunt bij je offerteaanvraag aangeven dat je winterbanden in je leasecontract wilt laten opnemen. De offerte die je dan ontvangt, is inclusief een set winterbanden gedurende je leasecontract.

Rijd je de auto al en wil je alsnog winterbanden toevoegen? Neem dan contact met ons op. Je ontvangt dan een voorstel op maat.

Wat als ik mijn leasecontract voortijdig wil beëindigen?

Je kunt bij je vaste aanspreekpunt opvragen wat de kosten voor vroegtijdige beëindiging zijn. Je ontvangt dan een voorstel van Oostendorp Autolease.

Wat als ik nog wil doorrijden na de einddatum van mijn leasecontract?

Neem in elk geval contact met ons op. Als de auto geen onderhoud nodig heeft en er niet meteen een APK-keuring nodig is, dan gaan we hier soepel mee om. Komen er hoge kosten bij kijken om de auto nog even veilig op de weg te houden, dan is verlenging niet mogelijk.

Heb je een kortlopend contract en wil je dit met één of twee jaar verlengen? Dan maken we een voorstel op maat. Vraag hierom bij je vaste aanspreekpunt.

Wat als de berijder uit dienst gaat?

Zorg dat de berijder alle zaken die bij de auto horen bij je inlevert: kentekencard, tankpas, reservesleutel(s), instructie- en onderhoudsboekje. Vul bovendien samen met de berijder een innameformulier in en teken eventuele schades samen in. Zo voorkom je ook discussie met de nieuwe collega die in deze auto gaat rijden.

Download hier het innameformulier

 

Wat moet ik doen bij een adreswijziging van de berijder?

Geef het nieuwe adres aan ons door! Stuur hiervoor een e-mail naar info@oostendorp-autolease.nl en vermeld hierin je naam en het kenteken.

Wat als mijn leaseauto voor onderhoud naar de garage moet?

De afspraak voor een onderhoudsbeurt plan je zelf. Indien nodig kan de garage een andere auto beschikbaar stellen. Let op: hier zijn vrijwel altijd kosten aan verbonden! Informeer hier van tevoren naar, daarmee voorkom je nare verrassingen achteraf. 

Wat als de auto in slechtere staat verkeert dan vooraf is aangegeven?

Als je de auto hebt overgenomen van een collega en je constateert schade, geef dan je opmerkingen door aan je wagenparkbeheerder. Deze gaat vervolgens met ons in overleg. Samen bekijken we of het nodig is om de auto te laten repareren. 

Wat als ik meer of minder kilometers rijd dan in mijn leaseovereenkomst opgenomen?

De meer of minder verreden kilometers worden tegen een vast bedrag verrekend. Tenminste, als de afwijking binnen 10% van het gecontracteerde kilometrage valt. 

Is de afwijking groter, dan volgt een herberekening van het leasecontract. Het uitgangspunt hierbij is het tarief dat van toepassing zou zijn geweest als je vooraf voor het andere kilometrage had gekozen. Het verschil tussen dat wat je betaald hebt en dat wat je zou moeten betalen op die basis, wordt met je verrekend.

 

Wat doe ik bij pech onderweg met mijn leaseauto?

Bij pech of schade kun je 24 uur per dag terugvallen op onze pechhulpdienst. Deze is bereikbaar op 0900-2420330.

Onze pechhulpdienst komt naar je toe en verhelpt het euvel - indien mogelijk - ter plekke. Is dit niet direct mogelijk, dan wordt de auto weggesleept en zetten we een andere auto in, zodat je weer mobiel bent.

Waar kan ik mijn winterbanden laten monteren?

Je kunt je winterbanden laten monteren bij alle vestigingen van Oostendorp Auto en bij die van Profile Tyrecenter. De plek waar je de aanschaf regelt, blijft het wisselpunt gedurende de hele leaseperiode.

De winterbandenregeling omvat 1 set winterbanden. Wissel daarom zeker niet te laat terug naar de zomerbanden. Zo profiteer je maximaal van deze set.

 

Wat moet ik doen bij pech onderweg met mijn leaseauto?

Bij pech of schade kun je 24 uur per dag terugvallen op onze pechhulpdienst. Deze is bereikbaar op 0900-2420330.

Onze pechhulpdienst komt naar je toe en verhelpt het euvel - indien mogelijk - ter plekke. Is dit niet direct mogelijk, dan wordt de auto weggesleept en zetten we een andere auto in, zodat je weer mobiel bent.

 

Kan ik ook leasen inclusief brandstof?

Ja, dat is mogelijk. Bij je leaseauto ontvang je van ons een tankpas*. Maandelijks brengen wij een brandstofvoorschot in rekening en eens per kwartaal verrekenen we de gefactureerde voorschotten met de werkelijk gemaake kosten.

Je kunt overal tanken en betaalt dus nooit te veel. Bovendien beperken we de administratie op deze manier tot een minimum. 

 

Wie mag er in mijn leaseauto rijden?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Je blijft wel zelf verantwoordelijk voor de auto. Bij schade belast Oostendorp Autolease het eigen risico aan jou of je werkgever door.

Let op: Ben je in loondienst? dan kan het zijn dat je werkgever hierin een beperking heeft aangebracht in het autoregelement.

Mag ik aanbetalen en hoe werkt dat dan?

Jazeker. Bij zakelijke lease mag u aanbetalen. U ontvangt dan ter hoogte van de aanbetaling een nota als zijnde eerste leasevergoeding.

De aanbetaling verlaagt de investering en daarom zakt je leasetarief. Je schrijft immers minder af per maand. Bijvoorbeeld: Je betaalt op een 36 maands contract 3.600 euro excl. BTW aan, dan zal je tarief iets meer dan 100 euro per maand zakken.

 

 

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel me direct op telefoonnummer 0413 - 24 20 33

 

Sandy

Staat uw vraag er niet bij?