Veelgestelde vragen

Hoe verloopt het bestelproces van mijn leasefiets?

Nadat je je leasefiets hebt geselecteerd, kies je de framemaat en de accu en plaats je deze in de winkelwagen. Nadat je de gewenste afleverdatum en persoonlijke gegevens hebt ingevuld, wordt de leasefiets gereserveerd. Oostendorp Autolease ontvangt een kopie van deze reservering en maakt binnen 1 werkdag het leasecontract en eventueel de gebruikersovereenkomst op. Oostendorp Autolease stuurt deze naar je werkgever voor ondertekening. Na ontvangst van het getekende leasecontract, bevestigt Oostendorp Autolease de bestelling definitief bij Fietsvoordeelshop.nl. Je ontvangt daarna van Fietsvoordeelshop een bericht over de definitieve aflevering.

Wat kost mijn leasefiets netto per maand?

De netto kosten per maand zijn afhankelijk van een aantal variabelen zoals de leaseprijs, de bijdrage van je werkgever, het bruto loon en eventueel de fiscale bijtelling. Je werkgever kan een nauwkeurige bruto/netto berekening maken. De leasefiets is altijd voordelig doordat de door jou betaalde eigen bijdrage als uitruilloon een netto voordeel oplevert. In het geval dat de werkgever de leasekosten grotendeels betaalt, is een lage fiscale bijtelling van 7% van toepassing.

Liever eerst een proefrit maken?

Twijfel je nog of heb je nog nooit op een elektrische fiets gereden? Kom langs in één van de winkels van Fietsvoordeelshop.nl om een proefrit te maken. De fietsspecialisten staan hier voor je klaar om je te helpen met het uitzoeken van de juiste elektrische fiets. Wil je er zeker van zijn dat de juiste fiets in de juiste maat voor je klaar staat? Maak dan telefonisch een afspraak voor een proefrit.

Hoe werkt het onderhoud van de leasefiets?

Het onderhoud en eventuele reparaties zijn inbegrepen bij het leasecontract. Voor comfortabel en zorgeloos fietsen is periodiek onderhoud van de leasefiets noodzakelijk.  Wij adviseren om binnen 3 maanden na aflevering een eerste servicebeurt uit te laten voeren. Daarna moet de leasefiets elk jaar een onderhoudsservice ondergaan. Een onderhoud service of reparatie vraag je aan via https://oostendorp-autolease.nl/zakelijk-leasen/fietslease/onderhoud. De aanvraag wordt doorgestuurd naar onze service partner. Service kan zowel mobiel (thuis of op het werk) of in een vestiging van de servicepartner

Hoeveel kilometers zijn inbegrepen bij het leasecontract?

Het leasecontract wordt afgesloten voor een periode van 36 maanden. De leaseprijs is gebaseerd op “normaal” gebruik tot maximaal 5.000 km per jaar.  Uiteraard kun je meer rijden. Eventuele extra kosten voor reparatie, onderhoud en banden die het gevolg zijn meer gereden kilometers, zijn niet inbegrepen bij het leasecontract.

Kan ik als particulier een fiets leasen bij Oostendorp Autolease?

Nee, de leasefiets is nu alleen beschikbaar voor zakelijke relaties van Oostendorp Autolease. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Is de leasefiets verzekerd?

Het leasecontract van de leasefiets is inclusief een verzekering tegen beschadiging en diefstal. Oostendorp Autolease sluit voor je leasefiets een verzekering af bij een verzekeringsmaatschappij. Bij beschadiging is een eigen risico van € 25 van toepassing.

Hoe zit het met diefstal?

Diefstal is in principe verzekerd op de verzekering van de fiets. Hiervoor is het noodzakelijk om aan alle voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij te voldoen bijv. aangifte doen, 2 originele sleutels etc. Als dit onverhoopt niet zo is, zal jij of je werkgever de schade moeten vergoeden aan Oostendorp Autolease. Nadat de wachttermijn van 30 dagen is verlopen, keert de verzekeringsmaatschappij de schade uit aan Oostendorp Autolease en wordt het contract beëindigd. Je kan dan een nieuwe leasefiets uitzoeken waarvoor een nieuw leasecontract wordt gesloten.

Hoe is de pechhulp bij de leasefiets geregeld?

Oostendorp Autolease heeft de leasefiets voor de gehele leaseperiode verzekerd. Onderdeel van de verzekering is pechhulp in Nederland. Je ontvangt een verzekeringsbewijs en telefoonnummer van de alarmcentrale nadat de leasefiets is afgeleverd. Bij pech onderweg bel je met de alarmcentrale. Deze stuurt een servicedienst die je in 95% van de gevallen weer op weg helpt. In de andere 5% wordt je naar een gewenste bestemming gebracht binnen een straal van 30km. 

Wat is inbegrepen bij het leasecontract?

Fietslease is een zakelijke operationele lease dat de volgende onderdelen bevat:

·       Afschrijving en financiering

·       Reparatie, onderhoud, banden

·       Verzekering tegen beschadiging en diefstal

·       Pechhulp onderweg

·       Aantrekkelijke koopoptie bij einde contract

De looptijd van het leasecontract is 36 maanden.

Kan ik de leasefiets overnemen bij einde van het contract?

Ja, dat kan tegen aantrekkelijke voorwaarden. Bij einde van het leasecontract kan de leasefiets worden overgenomen tegen een vaste prijs van 15% van de catalogusprijs van de fiets.

Wat gebeurt er bij einde van het leasecontract?

Als het leasecontract is afgelopen, kunnen jij of je werkgever de fiets overnemen of inleveren bij Oostendorp Autolease. Het leasecontract blijft doorlopen tot het moment dat de leasefiets is ingeleverd of de overnameprijs is betaald.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren