Prinsjesdag 2020: de plannen voor de automobilist

Geplaatst op 15 september 2020

Op Prinsjesdag presenteerde het Kabinet traditiegetrouw de begrotingen en fiscale wetsvoorstellen voor 2021. Hieronder vatten we voor jou als automobilist de belangrijkste belastingmaatregelen voor 2021 samen.De bijtelling voor volledig elektrische auto’s gaat per 2021 omhoog voor auto’s met een Datum Eerste Toelating (DET) vanaf 2021. De bijtelling gaat voor deze auto’s naar 12% van de catalogusprijs voor zover die niet meer is dan € 40.000. Is de catalogusprijs wel meer dan € 40.000, dan geldt over de eerste € 40.000 een bijtelling van 12% en daarboven 22%. Heeft jouw auto een DET in 2020, dan heb je tot een catalogusprijs van € 45.000 een bijtelling van 8%. Zo’n lage bijtelling geldt voor een periode van 60 maanden vanaf de Datum Eerste Toelating van je auto.

Lees meer

Villa Pardoes Week Van 18 t/m 25 september bij Oostendorp Autolease

Geplaatst op 13 september 2020

Van 18 t/m 25 september is het Villa Pardoes Week. Villa Pardoes zet zich al jaren in voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Zij zorgen ervoor dat deze kinderen samen met hun gezin een onvergetelijke vakantie beleven en zo alles even kunnen vergeten.

Lees meer

Binnenkort een nieuwe auto? Let op je bijtelling

Geplaatst op 11 september 2020

Krijg je binnenkort een nieuwe auto van de zaak? Let dan goed op de gevolgen voor de bijtelling. Vooral als je van plan bent over te stappen van een rittenregistratie naar bijtelling. Of andersom: van de auto wél privé gebruiken naar níet privé gebruiken.Als je het hele jaar een auto van de zaak hebt, is het belangrijk om je te realiseren dat de bijtelling ook uitgaat van een heel kalenderjaar. Op de auto’s die je achtereenvolgens ter beschikking gesteld hebt gekregen, krijg je dan een bijtelling voor de duur van het gebruik van de auto’s. Daarbij geldt dan de werkelijke catalogusprijs en het bijtellingstarief van die verschillende auto’s.

Lees meer

Optimaliseer je investeringsaftrek door een goede timing

Geplaatst op 5 september 2020

Als ondernemer kijk je alweer vooruit naar een nieuw jaar. Voor je begroting inventariseer je welke investeringen je gaat doen. Dat is een goed moment om ook naar je investeringsaftrek te kijken.
Met een goede timing kun je soms een mooie extra aftrek realiseren.De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek geldt als je als ondernemer investeert via koop of financial lease, in bijvoorbeeld een bestelauto. Voor personenauto’s geldt deze aftrek alleen als je de auto inzet voor beroepsvervoer, bijvoorbeeld als taxi.

Lees meer

De bijtelling voor je elektrische auto

Geplaatst op 29 augustus 2020

Rij je een elektrische auto van de zaak, dan krijg je voor privégebruik een fiscale bijtelling op je loon. Over die bijtelling wordt dan loonbelasting ingehouden. De bijtelling is een vast percentage van de catalogusprijs. Voor benzine- en dieselauto’s en plug-in hybrides geldt een bijtelling van 22%, maar voor volledig elektrische auto’s geldt daarop in 2020 een korting van 14 procentpunten voor het deel van de catalogusprijs tot € 45.000. Voor dat gedeelte bedraagt de bijtelling dan slechts 8%.Voor waterstofauto’s geldt datzelfde percentage, maar dan zonder maximering qua catalogusprijs. Dat zal volgens plan vanaf 2021 ook gaan gelden voor zonnecelauto’s met voldoende oplaadvermogen.

Lees meer
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren