Tweede Kamer neemt Belastingplan 2019 aan

Geplaatst op 15 november 2018

De Tweede Kamer heeft op 15 november ingestemd met het Belastingplan voor het jaar 2019 en met de bijbehorende wetsvoorstellen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste fiscale punten voor de auto.

Lees meer

Auto van de zaak omzetten naar het privévermogen

Geplaatst op 10 november 2018

De auto op de zaak kan voor ondernemers en directeuren-aandeelhouders (dga’s) een voordelig keus zijn. Maar kan de auto na verloop van tijd ook naar privé?

Lees meer

Bovag en RAI: aanpassing BPM-tarieven noodzakelijk

Geplaatst op 1 november 2018

Nu de CO-uitstoot van nieuwe auto’s via de nieuwe WLTP-methode wordt berekend, is de vraag of de BPM-tabel daar niet op moet worden aangepast. Staatssecretaris Snel van Financiën schreef onlangs aan de Tweede Kamer dat hij daar nog geen noodzaak voor ziet. Bovag en RAI denken daar anders over, en vragen de Tweede Kamer in actie te komen.

Lees meer
Tips van Oostendorp Autolease

Help, mijn lage bijtelling stopt. Wat nu?

Geplaatst op 17 oktober 2018

Veel zakelijke rijders genieten momenteel een lage fiscale bijtelling. Dat is nog eens prettig rijden. Maar wist je dat de lage bijtelling alleen geldt voor de leaseperiode en voor een duur van maximaal vijf jaar?

Lees meer

Planbureau Leefomgeving: auto van de zaak belangrijk voor vergroening

Geplaatst op 26 september 2018

Auto’s van de zaak zorgen voor bijna 25% van de jaarlijkse totale CO–uitstoot door het Nederlandse personenautoverkeer en spelen daarmee een belangrijke rol in de vergroening van het Nederlandse wagenpark. Uit de evaluatie ‘Fiscale vergroening en de auto van de zaak’ van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat de gedifferentieerde bijtelling op de auto van de zaak in de periode van 2011 tot en met 2016 tot minder CO-uitstoot heeft geleid. De bijtelling was in die jaren sterk afhankelijk van de CO-uitstoot van de auto.

Lees meer
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren