Prinsjesdag: de maatregelen voor 2019

Geplaatst op 18 september 2018

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de fiscale plannen voor het nieuwe jaar aan de Tweede Kamer aangeboden. Hieronder zetten wij de belangrijkste maatregelen voor 2019 op een rij die u als automobilist raken. BijtellingDe bijtelling houdt in 2019 een standaardtarief van 22% van de catalogusprijs. Nulemissieauto’s krijgen hierop ook in 2019 een korting, zodat de bijtelling voor deze auto’s 4% is.

Lees meer

De bijtelling afloop van de 60 maandstermijn

Geplaatst op 15 september 2018

Heeft een auto van de zaak een bijtellingskorting, dan is de duur daarvan in principe 60 maanden. Maar wat gebeurt er na die 60 maanden?De afgelopen jaren zijn er veel auto’s van de zaak ingezet met een bijtellingskorting. De bijtelling varieerde afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. In plaats van het gebruikelijke bijtellingstarief van 25% van de catalogusprijs (voor auto’s met een datum eerste toelating tot en met 2016) of van 22%, geldt er dan een lagere bijtelling.

Lees meer
Elektrische auto zakelijk leasen

Elektrisch leasen, alles wat je wilt weten!

Geplaatst op 11 september 2018

Zakelijk een elektrische auto leasen is hot en dat is niet zo vreemd. Met slechts 4% bijtelling is het leasen van bijvoorbeeld een Hyundai KONA EV, Jaguar i-pace, BMW i3 of Nissan Leaf erg interessant. We schreven er een whitepaper over. Download hem hier.

Lees meer

Controle Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto moet binnen redelijke termijn

Geplaatst op 6 september 2018

Berijders die hun bestelauto van de zaak alleen gebruiken voor zakelijke ritten, kunnen de bijtelling voorkomen met een Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto. Het voordeel van zo’n verklaring is dat er geen rittenregistratie meer nodig is. Als de belastingdienst vermoedt dat de bestelauto toch privé gebruikt wordt, kan de inspecteur aan werkgever en werknemer vragen om aan te tonen dat de rit zakelijk was. In een recente procedure kwam in hoger beroep de vraag aan de orde op welke manier de naheffing verloopt als het zakelijke karakter van de rit niet aangetoond kan worden.

Lees meer

Vanaf 1 september verplichte toepassing WLTP

Geplaatst op 30 augustus 2018

Vanaf 1 september 2018 wordt de nieuwe WLTP-testmethode van kracht om de CO2-uitstoot voor nieuwe auto’s vast te stellen. De WLTP was weliswaar vorig jaar al ingegaan, maar tot 1 september 2018 alleen voor auto’s met een nieuwe typegoedkeuring. Bestaande modellen met NEDC-typegoedkeuring hoefden vanaf september vorig jaar nog niet opnieuw te worden getest. Dat is vanaf 1 september 2018 wel het geval.

Lees meer
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren