Terug naar overzicht
Zakelijke leaseauto's

Beste leaseauto's van 2019

Geplaatst op 11 maart 2019

Je wilt een leaseauto, maar wat is voor jou de beste keuze? Is voor jou het merk belangrijk, of het comfort? Of wil je de meest betrouwbare auto? Of de auto met de beste prijs-kwaliteit verhouding? Wat de gebruiker het belangrijkste vindt kan ook nog eens verschillen dan dat van de wagenparkbeheerder, de werkgever. Als professionele, merkonafhankelijke leasemaatschappij adviseert Oostendorp Autolease haar klanten dagelijks bij het maken van de juiste keuze. Om een beeld te geven welke auto’s in de verschillende segmenten het beste scoren hebben we onderstaand overzicht gemaakt. Dit hebben we al eerder gedaan, de uitkomst destijds vind je hier. Om dit overzicht te maken zijn de belangrijkste leaseauto segmenten bekeken. De auto’s zijn vervolgens op onderstaande criteria beoordeeld:

- Actueel & aantrekkelijk: is het model actueel en aantrekkelijk voor de doelgroep? Dit criterium is subjectief maar wordt ondersteund door verkoopstatistieken en restwaarde prognoses; 

- Leaseprijs: de maandelijkse leasekosten in vergelijking tot de andere modellen in het marktsegment en in verhouding tot de catalogusprijs 

- Brandstofverbruik: het werkelijke brandstofverbruik in vergelijking tot de andere modellen;

- Catalogusprijs: de catalogusprijs van de auto heeft invloed op de leaseprijs en de fiscale bijtelling. Een lagere catalogusprijs maakt de leaseauto aantrekkelijker; 

- Betrouwbaarheid: storingen en pech onderweg komt gelukkig steeds minder voor, maar er zijn nog steeds significante verschillen tussen auto’s.

Hoe zijn de winnaars bepaald?

Aan deze criteria hebben we een weegfactor gehangen: 30% actueel en aantrekkelijk, 30% leaseprijs, 10% brandstofverbruik, 20% catalogusprijs en 10% betrouwbaarheid. Op elk criterium hebben we een relatieve score op vijfpuntschaal bepaald (ten opzichte van modellen in hetzelfde segment).

Als autoleasemaatschappij beschikt Oostendorp Autolease over zeer gedetailleerde voertuiginformatie. De meest populaire auto’s in elk segment zijn beoordeeld en dit levert de onderstaande winnaars op.

B-segment: Volkswagen Polo beste keuze

In het compacte (B) segment behaalt de Volkswagen Polo de hoogste score, gevolgd door de Ford Fiesta en de Citroen C3. De Volkswagen Polo heeft een tijdloze, zakelijke uitstraling en een goede leaseprijs/kwaliteit verhouding. Maak hier direct een afspraak om de mogelijkheden te besprekn.

Ford Focus: de beste leaseauto in het middenklasse segment

De nieuwe Ford Focus is de winnaar in het middenklasse (C) segment. De Focus is de maatstaf in zijn segment als het over rijeigenschappen gaat. Daarnaast heeft de Ford Focus een aantrekkelijke leaseprijs. De Opel Astra scoort een goede 2e plaats in het C-segment. De 3e plek wordt ingenomen door de Skoda Octavia die ongekend populair blijft door zijn prijs/kwaliteit/ruimte verhouding. Benieuwd naar één van deze auto’s?  Maak hier direct een afspraak.

 

De beste SUV modellen

In het middenklasse SUV segment is het dringen in de top. Op nummer 1 is de Opel Grandland X geëindigd. De Opel Grandland X is een aantrekkelijk mode met zeer gunstige prijs en een prima brandstofverbruik. De Skoda Karoq is de runner-up gevolgd door grote broer Volkswagen Tiguan. Ook de Peugeot 3008 en Mazda CX-5 laten prima scores zien. Het is goed om te zien dat er zoveel keuze uit uitstekende producten in dit sterk groeiende zakenauto segment is. Benieuwd naar één van deze auto’s? Maak hier direct een afspraak. 

Opel winnaar grotere segment leaseauto’s

De Opel Insignia is het bewijs dat Opel weer een speler van belang is in de zakenauto markt. De Insignia behaalt de eerste plaats in het grotere (D) segment door een scherpe leaseprijs en een gunstig brandstofverbruik. De Skoda Superb en zijn broer Volkswagen Passat behalen de 2e en de 3e plek in dit segment. Deze analyse laat zien waarom de merken Opel, Skoda en Volkswagen zeer succesvol in de leasemarkt zijn. Toch kan er maar één overall winnaar zijn: de Opel Grandland X behaalt de hoogste score en is daarmee de beste leaseauto voor 2019!

Is een van deze auto’s dé leasekeuze voor jou?

Dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Zoveel mensen, zoveel wensen. De komende jaren zal het aanbod aan passende en aantrekkelijke elektrische auto’s toenemen. Door de gunstige bijtelling en lage onderhoudskosten verwachten wij dat steeds meer leaserijders voor een elektrische auto gaan kiezen. Daarnaast blijven je persoonlijke omstandigheden en voorkeuren bepalend voor de keuzes die je maakt. Oostendorp Autolease kan je daarbij helpen: wij adviseren je merkonafhankelijk en vooral persoonlijk bij het maken van een keuze. Hierbij kijken we verder dan de meest gevraagde modellen om jou te helpen met jouw beste leaseauto voor 2019. Voor persoonlijk advies ben je altijd welkom. Liever bellen, chatten of een e-mail sturen? Dat kan hier.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren