Terug naar overzicht
Nieuwe regels geven helderheid

Bijtelling 2017-2020: makkelijker kunnen we het niet maken

Geplaatst op 06 oktober 2016

De Wet Uitwerking Autobrief II is in juli van dit jaar definitief geworden en vereenvoudigt de bijtelling aanzienlijk: de differentiatie naar CO2-uitstoot is vanaf 2017 beperkt tot de vraag of er uitstoot is of niet. Dat maakt de autokeuze een stuk eenvoudiger. We verlaten de periode waarin alles mogelijk was: 0%, 4%, 14%, 15%, 20%, 21% en 25%. Dat geeft helderheid voor leaserijders.

Als je al een lease-auto rijdt
Wat er niet bepaald eenvoudiger op is geworden is het overgangsrecht voor auto’s die vóór 2017 voor het eerst tenaam zijn gesteld. De vraag of en wanneer de bijtelling wijzigt, kan feitelijk niet meer zonder hulpschema worden beantwoord. Op verzoek van de VNA heeft het ministerie van Financiën een stroomschema opgesteld. Een hulpmiddel om toch snel te kunnen vaststellen wanneer er moet worden gerekend met een andere bijtelling. Daarbij is o.a. de CO2-uitstoot, de datum van de tenaamstelling en de termijn van 60 maanden bepalend. Makkelijker kunnen we het niet maken..

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren