Terug naar overzicht
Bekijk de top3 van elk segment

De beste leaseauto’s van 2017

Geplaatst op 22 juni 2017

Als je op zoek gaat naar de beste leaseauto, waar let je dan op? Op de betrouwbaarheid van een leaseauto, op comfort of leaseprijs? Het perspectief van een gebruiker (leaserijder) kan hierbij ook nog eens anders zijn dan dat van een wagenparkbeheerder (werkgever). Oostendorp Autolease adviseert haar klanten dagelijks bij deze keuze. In dit artikel lees je top welke top 3 wij komen in het A t/m D segment.

Wij hebben de belangrijkste leaseauto segmenten onder de loep genomen. Hierbij hebben we de auto’s beoordeeld op vijf criteria:

Courantheid
Is het model actueel en aantrekkelijk voor de doelgroep? Dit criterium is subjectief maar wordt ondersteund door verkoopstatistieken en restwaarde prognoses;

Leaseprijs
De maandelijkse leasekosten in vergelijking tot de andere modellen in het marktsegment;

Brandstofverbruik
Het werkelijke brandstofverbruik in vergelijking tot de andere modellen;

Catalogusprijs
De catalogusprijs van de auto heeft invloed op de leaseprijs en de fiscale bijtelling. Een lagere catalogusprijs maakt de leaseauto aantrekkelijker;

Betrouwbaarheid
Storingen en pech onderweg komt gelukkig steeds minder voor, maar er zijn nog steeds significante verschillen tussen auto’s.

Aan deze criteria hebben we een weegfactor gehangen en een relatieve score bepaald op een vijfpuntschaal. Naast de beschikbare data van Oostendorp Autolease, hebben we ook informatie betrokken van Multi Tank Card (brandstofverbruik) en van Tüv Süd (betrouwbaarheid). Het is tijd om de winnaars bekend te maken! De meest ingezette auto’s in elk segment zijn beoordeeld en dit levert de onderstaande winnaars op.

Kleine auto’s (A-segment)
1.       Kia Picanto (nieuwe versie van succesnummer, value for money)
2.       Toyota Aygo (laag brandstofverbruik, gunstige leaseprijs, bijzondere vorm)
3.       Hyundai i10 (recent vernieuwd, interessante lease uitvoering)

Compacte auto’s (B-segment)
1.       Toyota Yaris ( lage leasekosten, voordelig brandstofverbruik, zeer betrouwbaar)
2.       Citroen C3 (actueel nieuw model,  gunstige leaseprijs)
3.       Ford Fiesta (recent vernieuwd, uitstekende rijeigenschappen)

Middenklasse auto’s (C-segment)
1.       Opel Astra (nieuw model, ruim, gunstige leaseprijs)
2.       Volkswagen Golf (evergreen, gunstige leaseprijs en brandstofverbruik)
3.       Toyota Auris (gunstig brandstofverbruik, lage leasekosten)

Grote middenklasse auto’s (D-segment)
1.       Volkswagen Passat (Tijdloos model, gunstige leaseprijs)
2.       Mazda 6 (goede rijeigenschappen, laag brandstofverbruik)
3.       Renault Talisman (comfortabel, scherpe leaseprijs)

Is een van deze auto’s dan de keuze voor jou?
Dat hoeft natuurlijk niet. Zoveel mensen, zoveel wensen. Sinds januari geldt voor de meeste nieuwe auto’s hetzelfde bijtellingspercentage. Hierdoor zullen leaserijders hun keuze minder laten leiden door deze fiscale drijfveer en zullen persoonlijke voorkeuren weer sterker meewegen.

Je persoonlijke voorkeur bepaalt jouw persoonlijke criteria en de weegfactoren die je daar aan wilt hangen. Misschien is deze voorkeur wel niet zo rationeel en laat je je leiden door het gevoel dat een auto bij je oproept. Persoonlijk ben ik heel gevoelig voor de afwerking en het gebruik van materialen. Een auto van Audi of Mercedes-Benz scoort daar voor mij heel hoog op zodat ik geneigd ben om de hoge catalogusprijs van deze auto’s voor lief te nemen. Mijn collega Bas hecht weer veel meer waarde aan ruimte voor zijn gezin en veel motorvermogen om lekker vlot te rijden.  Hij kiest daarom voor de Mazda 6 wagon met dikke dieselmotor.

Wij kunnen je merkonafhankelijk en vooral persoonlijk adviseren bij het maken van een keuze. Wij wijzen je hierbij ook wel eens op andere kandidaten dan de “usual suspects” voor jouw nieuw leaseauto.

 

Door: Ronald van Lankveld
Ronald is vervoerskundig ingenieur en sinds mei 2016 General manager bij Oostendorp Autolease. Ronald heeft 20 jaar ervaring in zakelijke mobiliteit en autolease , onder meer bij leasemaatschappijen en als zelfstandig consultant.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren