Terug naar overzicht

Kentekenparkeren Amsterdam opnieuw ter discussie

Geplaatst op 08 september 2016

De Stichting Privacy First heeft een kort geding aangespannen tegen de Gemeente Amsterdam. Parkeerders die geen kenteken invoeren, worden namelijk nog steeds beboet.

Eerder dit jaar oordeelde de Hoge Raad dat een naheffing van parkeerbelasting niet terecht is als er wel parkeerbelasting betaald is. De stelling van de Gemeente Amsterdam dat er zonder kentekeninvoer niet rechtsgeldig betaald is, gaat niet op. Eerdere rechters hadden ook al geoordeeld dat de naheffing niet mogelijk is als er geen kenteken is ingevoerd of als een onjuist kenteken is ingevoerd, maar er wél is betaald. 

Weliswaar kan via een bezwaarprocedure een naheffing bestreden worden, maar de Stichting Privacy First stelt dat er sprake is van machtsmisbruik door de gemeente doordat burgers worden opgezadeld met onnodige procedures nu nog steeds de eis van kentekeninvoer wordt gesteld. Daarnaast stelt de stichting dat er sprake is van schending van de privacyregels. De uitspraak is over twee weken.

Bron: Auto & Fiscus
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren