Terug naar overzicht

Minister Kamp: blijven inzetten op elektrisch rijden

Geplaatst op 11 oktober 2016

In antwoord op kamervragen antwoordde Minister Kamp van Economische Zaken dezer dagen dat hij blijft inzetten op elektrisch rijden. Dat moet ook voor particulieren aantrekkelijker worden.

Eerder dit jaar nam het parlement de wet aan die Autobrief II uitwerkt. In Autobrief II schreef het kabinet al dat vol inzetten op Europees bronbeleid niet alleen het meest effectief maar ook het meest efficiënt is om de CO2-uitstoot te verminderen en te werken aan een overstap op emissievrij rijden. Europese CO2-uitstootnormen dwingen autofabrikanten om een groter aandeel van hun wagenpark te hybridiseren of te elektrificeren.
Minister Kamp vindt echter wel dat het goed te verdedigen is om bepaalde technologische innovaties in Nederland aanvullend te stimuleren. De innovaties krijgen hierdoor meer tijd zich te ontwikkelen tot alledaagse technieken. Hij denkt hierbij aan verbetering van accu’s of de verbetering van de laadinfrastructuur. Het kabinet houdt daarom vast aan stevige ambities op het terrein van volledig elektrisch rijden. Via de Autobrief II zijn al de verlaagde bijtelling, de BPM-vrijstelling en het MRB-nihiltarief geregeld.

Dit najaar zal Kamp de Tweede Kamer verder informeren over een door de Tweede Kamer aangenomen motie. In die motie werd het kabinet gevraagd om een plan op te stellen om elektrisch rijden voor particulieren bereikbaar en aantrekkelijk te maken. Wij houden u op de hoogte.

Bron: Auto & Fiscus
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren