Terug naar overzicht

Mobiliteit in het coalitieakkoord

Geplaatst op 07 oktober 2017

Op basis van wat er tot nu toe bekend is, bevat het coalitieakkoord voor de belastingen die de mobiliteit raken de volgende maatregelen.

Het vrachtverkeer krijgt te maken met een kilometerheffing, waarschijnlijk als vervanging van de Belasting Zware Motorrijtuigen (het eurovignet). De heffing wordt afhankelijk van milieukenmerken van het voertuig.

Het hoge vennootschapsbelastingtarief daalt van 25% naar 21% en het lage tarief van 20% naar 16%. Dat betekent indirect ook dat B.V.’s en N.V.’s hun aftrekposten tegen een lager tarief kunnen verzilveren. Het kan daarom verstandig zijn zodra de exacte ingangsdatum van de tariefsverlaging bekend is, orders naar voren te halen zodat de kleinschaligheids-, milieu-, en energie-investeringsaftrek mogelijk tegen een hoger tarief aftrekbaar zijn. 

De komende tijd zal de officiële tekst van het regeerakkoord en daarna de teksten van de wetsvoorstellen gepubliceerd worden. Mochten daar aanvullende maatregelen uit blijken, dan voegen wij die aan dit overzicht toe. Zo blijft u altijd op de hoogte!

Bron: Auto & Fiscus
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren