Terug naar overzicht

Ook verlaagde bijtelling bij occasionlease

Geplaatst op 23 juli 2016

De belangstelling voor occasionlease neemt toe. Dat roept de vraag op welke bijtellingspercentages daarbij van toepassing zijn.

Aannemende dat de auto die geleast wordt, een eerste tenaamstelling van ná 1 juli 2012 heeft, geldt het percentage dat van toepassing was op basis van de bijtellingstabel van de maand van de eerste tenaamstelling. Het hoeft daarbij overigens niet zo te zijn dat op dat moment ook al een bijtelling van toepassing was. Dat percentage geldt vervolgens voor een duur van 60 maanden, ongeacht wie de berijder van de auto is.

Per 1 januari 2017 gaan nieuwe bijtellingsregels gelden. Daarbij is een overgangsregeling gemaakt. De auto’s waarop op 31 december 2016 een verlaagde bijtelling van toepassing is, houden die verlaagde bijtelling voor de resterende duur van de 60-maandsperiode. Na die termijn wordt jaarlijks gekeken of er nog een verlaging van toepassing kan zijn. Met de nieuwe tabel vanaf 2017 geldt dat alleen bij een nulemissieauto. Daarop geldt dan straks een bijtellingskorting van 18%-punten op het standaardbijtellingspercentage. Auto’s met een hogere CO2-uitstoot dan 0 gram/km vallen na die 60 maanden terug op het standaardbijtellingspercentage. Dat blijft 25% voor auto’s met een eerste tenaamstelling uiterlijk 31 december 2016.

Occasionlease kan dus zowel vanuit kostenoogpunt als voor de bijtelling een goede keuze zijn.

Bron: Auto & Fiscus
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren