Terug naar overzicht

Ook VZR pleit voor bijtelling naar gebruik

Geplaatst op 11 februari 2017

Evenals Bovag vorige maand, pleit ook de Vereniging Zakelijke Rijders voor een bijtelling op basis van het werkelijke gebruik van de auto van de zaak.

Het betalen van autobelastingen op basis van gebruik in plaats van op basis van aanschaf of bezit is al jaren onderwerp van discussie.

Een poll op de website van de Telegraaf liet recent zien dat 75% van de stemmers daarvan vindt dat belasting naar gebruik eerlijker is, terwijl 6% voordelen ziet voor het milieu.

VZR realiseert zich dat vooral op het gebied van uitvoering en privacy de bezwaren groot zijn. Daarom is het tijd voor een alternatief in de vorm van een proefproject “Bijtelling betalen naar gebruik”, aldus VZR.

VZR pleit daarmee voor een bijtelling naar gebruik. In betalen naar plaats en tijd, om daarmee filedruk tegen te gaan, ziet VZR niets. Voorzitter Jan van Delft: “Het betalen naar gebruik raakt altijd de persoonlijke levenssfeer en keuzes van berijders. Het blijft een fiscale maatregel en moet niet gebruikt woorden voor bijeffecten, zoals sturen in het invullen van werkdagen van berijders”. 
Of wijziging van de autobelastingen of de proef daarvoor er ook daadwerkelijk komt, zal mede afhangen van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van maart.

Bron: Auto & Fiscus
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren