Terug naar overzicht

Potentieel datalek webportaal gedicht

Geplaatst op 07 augustus 2017

Afgelopen vrijdag zijn wij door Carwise ICT,  de leverancier van het webportaal I-Wise, op de hoogte gesteld van een potentieel datalek in I-Wise. Dit portaal wordt gebruikt om klanten van leasemaatschappijen informatie te verstrekken over de leasecontracten en het wagenpark. Vandaag verschenen er in diverse media berichten over dit incident. Voor zover ons nu bekend, zijn er geen gegevens van Oostendorp Autolease gelekt. 

Een automatiseringsbedrijf dat gespecialiseerd is in datalekken heeft via een leasemaatschappij toegang gekregen tot I-Wise. Eenmaal ingelogd, zijn zij gaan graven om te kijken of zij gegevens uit het systeem konden halen van andere leasemaatschappijen. Het is hen gelukt om bij gegevens (bestuurdergegevens en basisgegevens van leasecontracten) te komen, waarvan zij direct melding hebben gemaakt bij Carwise ICT. Hierop heeft Carwise ICT  het lek gedicht en hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vanzelfsprekend vinden wij het zeer vervelend dat er een mogelijk datalek is ontstaan. Vanuit onze verplichting hebben ook wij hiervan melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Onze leverancier heeft technische maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen. Toch is dit voor ons aanleiding om de dataregistratie en beveiliging hiervan de komende tijd onder de loep te nemen.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren