Terug naar overzicht

Trends en ontwikkelingen 2018

Geplaatst op 26 maart 2018

De eerste maanden van het jaar zitten er al weer op. Door de gewijzigde fiscale omstandigheden zien wij dat onze relaties andere keuzes maken. Aan de ene kant zien wij een flinke belangstelling voor EV’s (electric vehicle). Het toegenomen aanbod, de fiscale prikkels en de duurzaamheidsagenda maken de elektrische auto ‘hot’. Aan de andere kant zien we klanten en berijders kiezen voor rijker uitgeruste auto’s, vaak met automatische versnellingsbak. Wij schrijven dit toe aan de fiscale harmonisatie (22% bijtelling voor de meeste auto’s) maar wellicht dat ook de krapte op de arbeidsmarkt hierin een rol speelt.

Wij verwachten dat veel auto’s in de loop van het jaar flink duurder worden als gevolg van de nieuwe WLTP test. Hierdoor stijgt de theoretische CO2 uitstoot van een auto met een hogere BPM (autobelasting) als gevolg. Hoewel het Ministerie van Financiën heeft aangekondigd dat de WLTP niet mag leiden tot hogere belastingen, zal dit in eerste instantie onvermijdelijk zijn. Als je een nieuwe leaseauto overweegt, houdt hier dan rekening mee. Het is sowieso verstandig eens goed naar de brandstofkeuze te kijken. De nieuwe elektrische auto’s worden letterlijk en figuurlijk steeds bereikbaarder. Het omslagpunt benzine/diesel is aan het verschuiven. De nieuwe dieselauto’s met belastingen worden steeds duurder en de interesse in gebruikte diesel auto’s in Europa neemt af. Onze collega’s helpen je graag bij een goede afweging.

Oostendorp Autolease heeft de nieuwe brochure Auto en Fiscus 2018 beschikbaar waarin alle actuele fiscale zaken rondom mobiliteit zijn beschreven. Interesse? Download de PDF via deze link.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren