Terug naar overzicht

Verdere verlaging MRB per 2017

Geplaatst op 07 oktober 2016

In Autobrief II was een verlaging van de wegenbelasting (MRB) per 2017 opgenomen van 2%. Dit betreft de personenautotarieven. Via een wijziging in het Belastingplan 2017 komt er nu een verdere verlaging.

De Tweede Kamer en de Eerste Kamer hebben voor de zomer het wetsvoorstel voor de uitwerking van Autobrief II al aangenomen. Dit najaar worden de andere fiscale wetsvoorstellen voor 2017 behandeld. In die wetsvoorstellen wordt nu alsnog een verdere verlaging van de MRB-tarieven opgenomen. Staatssecretaris Wiebes heeft daarvoor een wijzigingsvoorstel van het Belastingplan 2017 naar de Tweede Kamer gestuurd. 

Het percentage van de oorspronkelijke verlaging was op 2% gesteld, zodat alle maatregelen uit Autobrief II samen budgetneutraal zouden zijn. De bijtellingskortingen vervallen grotendeels. Dat levert budget op voor verlaging van andere heffingen. Het beschikbare budget blijkt nu echter voldoende te zijn om de MRB-tarieven niet met 2%, maar met 2,7% te verlagen.

Bron: Auto & Fiscus
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren