Terug naar overzicht

Voorkom dubbele bijtelling door regeling tijdelijk vervangende leasevoertuig

Geplaatst op 20 juni 2020

De Brancheregeling Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig kan dan goede diensten bewijzen om dubbele bijtelling te voorkomen.

Deze brancheregeling is ontstaan op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen. Het betreft praktische werkafspraken met de belastingdienst voor situaties waarin tijdelijk een vervangend leasevoertuig wordt ingezet. Bij inzet van een vervangende auto wordt dan schriftelijk tussen werkgever en werknemer vastgelegd dat de vaste auto tijdelijk niet ter beschikking staat. De werknemer levert daarbij de auto, de papieren en de sleutel in bij de werkgever of de leasemaatschappij.

De schriftelijke vastlegging moet alle gegevens bevatten waarmee de bijtelling van het vervangende voertuig kan worden berekend, de exacte periode van vervanging en ook het kenteken van de vervangen auto. Deze vastlegging moet de werkgever bij de loonadministratie bewaren.

Als je voldoet aan de administratieve vereisten, kan deze regeling een goede oplossing bieden om tijdelijk, bijvoorbeeld in de vakantieperiode, een andere auto in te zetten.
De volledige tekst van de brancheregeling is te vinden op de website van de belastingdienst.

Bron: Auto & Fiscus
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren