Let bij tegenbewijs bijtelling op het doel van de rit

Geplaatst op 22 maart 2019

Belangrijke vraag daarbij is dan natuurlijk wat een privérit is. Is dat bijvoorbeeld aan de orde als je met je auto van de zaak naar een golfclub rijdt om daar (potentiële) zakelijke relaties te ontmoeten?

Lees meer

Doorrekening brengt het klimaatakkoord een stap dichterbij

Geplaatst op 13 maart 2019

Het PBL constateert dat de vormgeving van veel voorstellen in het concept is nog niet volledig duidelijk is. Er moeten op verschillende punten nog keuzes worden gemaakt, die het effect voor een groot deel zullen bepalen. Ook de gedragsreactie van burgers en bedrijven op de voorstellen is onzeker. Maar het pakket als geheel bevat een aantal grote bouwstenen waarmee in verschillende sectoren een nieuwe en belangrijke stap in de energietransitie gezet kan worden, aldus het PBL.

Lees meer

Door ziekte auto niet gebruikt? Toch bijtelling

Geplaatst op 9 maart 2019

Hoe vreemd het ook lijkt, als je de auto van de zaak niet kunt of wilt gebruiken, heb je tóch een bijtelling omdat de auto je in die tijd wél ter beschikking staat.

Lees meer

Salary split voor bijtelling auto goed vastleggen

Geplaatst op 2 maart 2019

Voorwaarde is wel dat dit goed wordt vastgelegd. In een recente belastingprocedure ontbrak het aan die vastlegging. Het gevolg was dat de bijtelling voor het volledige bedrag in Nederland belast werd.

Lees meer

Staatssecretaris: bijsturing EV-stimulering nu niet nodig

Geplaatst op 23 februari 2019

Een aantal leden van de Tweede Kamer maakt zich zorgen om overstimulering van elektrisch rijden. De staatssecretaris geeft aan dat het lastig is te voorspellen hoeveel EV’s in 2019 verkocht zullen worden. Als gevolg van de per 2019 ingevoerde begrenzing van de milieukorting in de bijtelling is de verwachting dat er in de EV nieuwverkopen een verschuiving richting EV’s met een catalogusprijs lager dan € 50.000 zal plaatsvinden. Dat is echter mede afhankelijk van de ontwikkeling in het aanbod van deze modellen.

Lees meer
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren