Veelgestelde vragen

Kan ik als (startende) zzp’er een auto leasen?

Jazeker. Oostendorp Autolease heeft altijd een uitgebreid aanbod van jonge, gebruikte leaseauto's. Voor jou als (startende) zzp'er biedt dit drie interessante voordelen: een gunstige leaseprijs, een lage zekerheidsstelling en een korte looptijd (en dus een kortdurende verplichting). 

Neem voor het actuele aanbod en de mogelijkheden contact met ons op.

 

Vind een passende leaseauto

Kan ik ook een auto met grijs kenteken leasen?

Ja, dat kan. Je kunt bij ons terecht voor alle soorten grijskentekenvoertuigen die je met een B-rijbewijs kunt besturen. Dat kan dus een kleine bestelauto zijn, maar ook een chassis-cabine-uitvoering met laadbak.

Bij een grijs kenteken is maatwerk heel belangrijk. Daarom kun je hiervoor online geen berekening maken. Maar natuurlijk doen wij je graag een voorstel op basis van jouw wensen. Neem hiervoor contact met ons op.  

Kan ik een auto leasen vanuit mijn eenmanszaak?

Elke ondernemer kan bij Oostendorp Autolease een auto leasen. Ook als je een eenmanszaak hebt. 

 

Vind een passende leaseauto

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een belasting die je betaalt omdat je privé de beschikking hebt over een auto van je werkgever. Dit ziet de Belastingdienst als verkapt loon en daarom betaal je hierover belasting.

De bijtelling wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde van de auto en de extra opties die je bestelt (denk aan zaken als metallic lak). Zaken die de dealer monteert (bijvoorbeeld een trekhaak), blijven buiten deze waarde.

Mag ik zelf een koopcontract bij de dealer tekenen?

Als jij of je werkgever voor een leaseconstructie kiest, teken dan nooit zelf een koopovereenkomst bij een autobedrijf. Jij of je werkgever tekent een leaseovereenkomst. Oostendorp Autolease bestelt daarna voor jou de auto bij de dealer.

Teken je een leaseovereenkomst en kan deze - om wat voor reden dan ook - niet gesloten worden, dan ben je zelf verantwoordelijk voor alle verplichtingen die uit de koopovereenkomst voortvloeien.

Wat als ik winterbanden wil opnemen in mijn leasecontract?

Je kunt bij je offerteaanvraag aangeven dat je winterbanden in je leasecontract wilt laten opnemen. De offerte die je dan ontvangt, is inclusief een set winterbanden gedurende je leasecontract.

Rijd je de auto al en wil je alsnog winterbanden toevoegen? Neem dan contact met ons op. Je ontvangt dan een voorstel op maat.

Wat als ik mijn leasecontract voortijdig wil beëindigen?

Je kunt bij je vaste aanspreekpunt opvragen wat de kosten voor vroegtijdige beëindiging zijn. Je ontvangt dan een voorstel van Oostendorp Autolease.

Wat als de berijder uit dienst gaat?

Zorg dat de berijder alle zaken die bij de auto horen bij je inlevert: kentekencard, tankpas, reservesleutel(s), instructie- en onderhoudsboekje. Vul bovendien samen met de berijder een innameformulier in en teken eventuele schades samen in. Zo voorkom je ook discussie met de nieuwe collega die in deze auto gaat rijden.

Download hier het innameformulier

 

Wat als mijn leaseauto voor onderhoud naar de garage moet?

De afspraak voor een onderhoudsbeurt plan je zelf. Indien nodig kan de garage een andere auto beschikbaar stellen. Let op: hier zijn vrijwel altijd kosten aan verbonden! Informeer hier van tevoren naar, daarmee voorkom je nare verrassingen achteraf. 

Wat als de auto in slechtere staat verkeert dan vooraf is aangegeven?

Als je de auto hebt overgenomen van een collega en je constateert schade, geef dan je opmerkingen door aan je wagenparkbeheerder. Deze gaat vervolgens met ons in overleg. Samen bekijken we of het nodig is om de auto te laten repareren. 

Wat als ik meer of minder kilometers rijd dan in mijn leaseovereenkomst opgenomen?

De meer of minder verreden kilometers worden tegen een vast bedrag verrekend. Tenminste, als de afwijking binnen 10% van het gecontracteerde kilometrage valt. 

Is de afwijking groter, dan volgt een herberekening van het leasecontract. Het uitgangspunt hierbij is het tarief dat van toepassing zou zijn geweest als je vooraf voor het andere kilometrage had gekozen. Het verschil tussen dat wat je betaald hebt en dat wat je zou moeten betalen op die basis, wordt met je verrekend.

 

Kan ik ook leasen inclusief brandstof?

Ja, dat is mogelijk. Bij je leaseauto ontvang je van ons een tankpas*. Maandelijks brengen wij een brandstofvoorschot in rekening en eens per kwartaal verrekenen we de gefactureerde voorschotten met de werkelijk gemaake kosten.

Je kunt overal tanken en betaalt dus nooit te veel. Bovendien beperken we de administratie op deze manier tot een minimum. 

 

Mag ik aanbetalen en hoe werkt dat dan?

Jazeker. Bij zakelijke lease mag u aanbetalen. U ontvangt dan ter hoogte van de aanbetaling een nota als zijnde eerste leasevergoeding.

De aanbetaling verlaagt de investering en daarom zakt je leasetarief. Je schrijft immers minder af per maand. Bijvoorbeeld: Je betaalt op een 36 maands contract 3.600 euro excl. BTW aan, dan zal je tarief iets meer dan 100 euro per maand zakken.

 

 

Welke merken kan ik bij jullie leasen?

Je kan bij Oostendorp Autolease alle auto's leasen die met een B-rijbewijs bereden mogen worden. Van Toyota Aygo tot Audi A8 en van VW Caddy tot Mercedes Sprinter.

Onze medewerkers vertellen je graag wat op dit moment de interessante auto's voor je kunnen zijn.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren